«МедіаКод моєї країни, світу» – стартував фестиваль дитячих ЗМІ

Новини

Сьогодні розпочався третій обласний Фестиваль-конкурс дитячих засобів масової інформації «Медіа – простір шкільної преси», який триватиме упродовж 21-22 квітня 2021 року на базі Чернівецького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді.
Цьогорічна тема Фестивалю – «МедіаКод моєї країни, світу».
«Нагород достойний кожен із вас, адже підготувати матеріал у будь-якій з номінацій фестивалю – це є великий об’єм здійсненої роботи, проведеного аналізу, виявлення креативності, творчості, діджитал навичок. Творіть та прогресуйте й надалі, а в цьому сьогодні вам допоможуть цінними порадами та лайфхаками потужні спікери Медіафестивалю» – звернулась до учасників Людвига Цуркан, директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації.
На Медіафест подано понад 300 робіт у 7 номінаціях, залучено понад 100 вихованців з 26 різних закладів освіти. Географія учасників: Київська, Миколаївська, Харківська, Полтавська, Черкаська, Чернівецька області та Республіка Білорусь.
«Приділяйте більше уваги аналізу та виокремлення найцінніших фактів під час інтерв’ю, ретельніше підбирайте музичне оформлення репортажів, не бійтесь креативити, ставити сміливі запитання та відстоювати власну думку. Вірю, що за вами створення конкурентоспроможного молодіжного медіапростору» – поділилась своїми враженнями Олена Раца, голова журі фестивалю.
Упродовж першого дня Медіафестивалю учасникам запропоновано прийняти участь у майстер-класах від провідних фахівців України, зокрема від представників Київського національного університету ім. Т. Шевченка, Київського національного університету культури і мистецтв, інтернет-видання «КиевВласть», Школи етикету, Чернівецького відділення Національної спілки фото-художників України.

#Медіа_простір_шкільної_преси