У Чернівецькій області 295 закладів освіти ведуть електронні журнали та електронні щоденники

Новини

В умовах сучасних викликів та з метою запровадженням автоматизації процесів навчання та контролю набутих знань учнями пропонуємо закладам освіти використовувати «Електронний щоденник» та «Електронний журнал».

Закладами Чернівецької області вибрано дві платформи: NZ.UA та E-schools.info, – які призначені для інформаційної підтримки адміністрації закладу освіти, учителів, учнів та їхніх батьків та схвалені до використання Інститутом модернізації змісту освіти Міністерства освіти і науки України (лист №2.1/12Г-740 від 03.10.2016).

Інститутом післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області було проведено вебінар-навчання щодо впровадження цих ресурсів в освітній процес, записи якого розміщені на сайті у вкладці «Діджиталізація»:
– упровадження в ЗЗСО електронних щоденників та журналів на платформі NZ.UA: чотири онлайн-заняття (http://ippobuk.cv.ua/?p=1654);
– «Електронне освітнє середовище закладу загальної середньої освіти» (сайт закладу освіти, електронні журнали та щоденники на платформі E-schools.info): сім занять (http://ippobuk.cv.ua/?p=1651).
Сьогодні в області 295 закладів ведуть електронні журнали та електронні щоденники: E-schools.info – 192 заклади; NZ.UA – 103 заклади.
Також варто зазначити, що Інститутом модернізації змісту освіти (лист №22.1/10-1684 від 26.08.2020. «Про проведення Всеукраїнського практичного вебінару «Впровадження електронного журналу «Атомс» у ЗЗСО»») пропонується нова платформа «Атомс», яка буде надавати послуги ведення електронного журналу.

Переваги електронного журналу та щоденника:
– фіксація поточної успішності та відвідування учнями закладу освіти;
– зберігаються записані теми занять та домашні завдання;
– батьки мають можливість переглянути всі виставлені оцінки та коментарі до них;
– на платформі e-Schools.info доступні аналіз успішності в різних розрізах та формування звітності;
– підтримка електронних платежів.